Er zijn verschillende manieren waarop je een barbecue kan aansteken. Het aansteken van een elektrische barbecue is zo makkelijk als op een knopje drukken en de stekker in het stopcontact te steken. Een gasbarbecue kan gemakkelijk worden aangestoken door de gasfles open te draaien en de ingebouwde aansteker te gebruiken om de vlam aan te steken. Het aansteken van een kolenbarbecue vereist echter iets meer werk.
Hoe je succesvol een kolenbarbecue aan kan steken
Het aansteken BBQ kan gemakkelijk worden gedaan door gebruik te maken van een barbecue starter. Deze starter maakt gebruik van aanmaakblokjes en een slim systeem om de kolen snel aan te steken. De starter werkt namelijk als een soort schoorsteen. Begin met het plaatsen van aanmaakblokjes op het rooster van de barbecue. Zet de brikettenstarter er bovenop en vul deze vervolgens met kolen. Binnen 20 minuten zullen de kooltjes goed warm zijn en kunnen ze in de barbecue worden gestort.
Geen brikettenstarter? Dan kan je gebruik maken van de aanmaakblokjes. Het aansteken BBQ met aanmaakblokjes is erg makkelijk. Je kan de aanmaakblokjes mixen met de kooltjes in de barbecue en aansteken door gebruik te maken van een lange aansteker. Ook kan je de aanmaakblokjes neerleggen en de kooltjes hier bovenop plaatsen door gebruik te maken. Op deze manier kan je de kooltjes veilig aansteken.
Geen aanmaakblokjes? Steek zo je barbecue aan!
Een barbecue kan gemakkelijk worden aangestoken met een oude krant. Dit creëert echter wel iets meer rook, maar is erg effectief. Zorg ervoor dat je voldoende papier gebruikt om de blokjes aan te steken. Te weinig papier gebruiken kan er namelijk voor zorgen dat het papier te snel opbrandt en niet genoeg hitte genereert om de kooltjes aan te steken.
Ook kan je gebruik maken van een eierdoos om je kooltjes aan te steken. Deze doosjes zijn gemaakt van een dun soort karton. In plaats van deze doosjes weggooien kan je deze ook gebruiken om je barbecue aan te steken. Plaats de kooltjes in de eierdoos en steek deze aan. De kooltjes worden zo even en snel verhit.